Reviews

Aboe Marasabessy

Beste Tjenkeh & Pala, door het gesprek kreeg ik een kans om: een (onbekend) deel te delen. Het verhaal van Molukkers met een moslim geloof. Daarnaast te delen wat het Moluks zijn, inclusief mijn moslim komaf, met mij en ook met mijn vader heeft gedaan Door het gesprek ik ‘terugkreeg’ dat ik niet alleen gehoord ben maar ook er mag zijn. Ik als Aboe, als moslim en als Molukker die op zijn manier invulling geef aan het Molukker zijn. Wat een cadeau. Het is een cadeau voor mij. Een verrijking. Groet en ga door met jullie visie, jullie weg.

Angelique Schildt-Gooijer

Nog meer dan anders realiseer ik mij wat de kracht van het gedeelde woord is. Met bewondering lees ik de interviews van Tjenkeh & Pala. Sterker dan ooit voel ik mij verbonden met onze bangsa. We herkennen en erkennen elkaars pijn. Al dragen wij Molukkers niet dezelfde achternaam, wij zijn één familie. Als wij ons herinneringen wie wij zijn en waar wij vandaan komen worden wonden geheeld. Tjenkeh & Pala heeft mijn ogen geopend. De interviews zijn persoonlijke verhalen met een waardevolle boodschap. Het zijn de wijze lessen die doorleeft zijn en openhartig gedeeld worden. Bij het lezen van de interviews voel je je aangetrokken en aangesproken. De kracht van liefde, erkenning en verbinding smelten samen in het ware verhaal. Onze geschiedenis heeft ons verwond,maar ons niet klein gekregen. Als we de paden van Geloof en Adat blijven bewandelen blijven we dicht bij onszelf. Je kunt jezelf pas leren kennen als je weet waar je vandaan komt. Om je geschiedenis te kennen, moet je terug gaan naar de ‘bron’. Tjenkeh & Pala heeft mij uitgedaagd om op ontdekkingstocht te gaan. Wat zijn we toch een mooi en sterk volk! Tjenkeh & Pala, ik blijf jullie volgen!!!

Diana Matenhoru

Vandaag geïnterviewd door Tjenkeh & Pala. Een platform voor Molukkers die hun verhaal vertellen. Molukkers zijn verhaalvertellers en hoe mooi is het dat deze verhalen verteld worden op deze site. Er is veel in de media geweest over Molukkers de afgelopen tijd van 70 jaar Molukkers in Nederland. Er is veel verteld en gesproken. Via deze site gaan de verhalen verder. Verhalen die mogelijk herkenbaar zijn, of die je raken omdat je leest dat er nooit over gesproken hebt. Of verhalen die leuk zijn om te lezen. Bedankt Tjenkeh & Pala voor jullie tijd en inzet. Ik vond het een fijn gesprek en dankbaar dat ik een bijdrage heb kunnen leveren aan jullie fantastische missie.

Dicky Wattimena

De ontvangst van Tjenkeh & Pala was top, na kennismaking, bleek al gauw dat we een klik hadden in combinatie met mijn overleden vrouw. De kwaliteit van het interview was goed, duidelijke vragen en al sturend naar de juiste onderwerpen. Ik voelde mij op min gemak en dat is een belangrijk item zodat niks geforceerd is. Met dank aan usi die het interview heeft afgenomen.

Jean-Pierre Katabaloeboeng

Het was een fijne meeting. Echt leuk elkaar gezien en gesproken te hebben

John Salampessy

Goedenavond Tjenkeh & Pala, het was een fijn interview en ik vond de gesprekken met het team erg leuk.
Het resultaat van het interview zal ik nog toegestuurd krijgen. Ik hoop dat ik een goede bijdrage heb kunnen leveren aan jullie mooie initiatief. Bedankt voor de foto's.

Johnny Manuhutu

Beste lieve Tjenkeh & Pala. Ik voel mij zeer vereerd betreft uw verzoek. Echter kan ik niet positief op uw aanvrage ingaan. De reden van deze afzegging is het feit dat ik reeds vele malen mijn verhaal’ aan verschillende journalistieke disciplines zowel radio als TV heeft mogen voordragen. Uiteraard zal ik met veel interesse uw uitzendingen volgen en zal ik in de toekomst zeker bereid zijn om eventueel medewerking te verlenen aan uw fantastische initiatief. Ik hoop u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd.

Oelies Tahamata

Ik ben blij dat jullie mensen het woord geven. Ook dat jullie de kwaliteiten hebben dit te doen mag onderstreept worden. Bedankt dat jullie het woord van het Molukse volk optekenen en dit delen binnen- en buiten onze gemeenschap. Ik ben erg tevreden.

Yareng Vatyaf

Machtig, prachtig, Molukse anekdotes, (h)erkenbaar. Succes and please forward. Maju.... Ter kenal!
"Niet erop of eronder, maar erop en erop blijven."
Max Haurissa